POLIŢIA ROMÂNĂ.VERIFICĂRI ŞI CONTROALE PENTRU PREVENIREA ŞI COMBATEREA EFECTELOR PANDEMIEI DE COVID-19. 14 – 17 octombrie 2021
 
În perioada 14 – 17 octombrie 2021, la nivel naţional, poliţiştii au intensificat acţiunile de informare, prevenire şi combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19.
Astfel, în această perioadă, au fost organizate 2.223 de acţiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenţi economici şi în mijloacele de transport în comun.
Poliţiştii au acţionat împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU, poliţişti locali, reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale, pentru protejarea sănătăţii publice.
În urma activităţilor derulate, au fost constatate 6 infracţiuni în legătură cu pandemia de Covid-19, dintre care 4 de zădărnicirea combaterii bolilor şi una de fals în declaraţii.
De asemenea, poliţiştii au aplicat 9.818 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.505.535 de lei, celor care nu au respectat normele de protecţie sanitară.
În judeţul Prahova, 50 de acţiuni punctuale în 72 de ore, arată efortul poliţiştilor de la acest sfârşit de săptămână, în care au acţionat, în medie, zilnic, aproape 100 de poliţişti.
Poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobilă Matei Basarab Ploieşti, de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova dar şi de cel al reprezentanţilor ITM Prahova, DSP Prahova şi DSVSA Prahova.
Peste 800 de persoane şi 370 de mijloace de transport în comun au fost verificate în ultimele trei zile.
De asemenea, 221 de societăţi comerciale, au fost verificate în ultimele trei zile.
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii prahoveni au aplicat, conform Legii 55 / 2020, un număr de peste 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 35.000 de lei, cele mai multe, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măştii.
Astfel de acţiuni vor fi derulate şi în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei.
Recomandăm cetăţenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţarea fizică şi să respecte interdicţiile privind deplasarea sau libera circulaţie.
Reamintim faptul că, la nivel naţional, în localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6 / 1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise, obligaţie care, la nivelul judeţului Argeş, a fost instituită pe întreg teritoriul judeţului.
 
Sursă: IJP Prahova / Politia Romana