Doi prahoveni au fost prinşi în flagrant de poliţişti  în timp ce sustrăgeau material lemnos
UPDATE:
La data de 30 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au efectuat 6 percheziţii domiciliare pe raza oraşului Vălenii de Munte, pe linia combaterii delictelor silvice .
În continuarea cercetărilor efectuate în cadrul acestui dosar penal, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Prahova, la data de 20 octombrie a.c. au dispus măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, faţă de doi bărbaţi.
Aceştia sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la furt de arbori, participaţie improprie la tăiere fără drept de arbori, fals intelectual în formă continuată, uz de fals şi fals informatic în formă continuată, instigare la săvârşirea infracţiunii de furt de arbori.
Cele două persoane au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Câmpina urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, în vederea luării unei alte măsuri preventive.
STIRE INITIALA:
La data de 17 octombrie a.c., în jurul orei 17.30, poliţiştii din cadrul postului de poliţie Sângeru, aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au depistat doi bărbaţi, în pădurea de pe raza comunei Sângeru, în timp ce sustrăgeau material lemnos.
În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că unul dintre bărbaţi, la data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 18.00 s-ar fi deplasat în pădurea particulară mai sus menţionată, unde ar fi tăiat 3 arbori, folosind un motofierăstrău, după care, pe doi dintre aceştia i-ar fi transportat la locuinţa sa.
A doua zi, în jurul orei 17.30 l-a vizitat cumnatul său, din comună Apostolache, moment în care l-a rugat să meargă împreună şi să sustragă cel de-al treilea arbor, fiind surprinşi de poliţişti.
Cei doi bărbaţi cu vârstele de 41 de ani, respectiv 31 de ani au recunoscut fapta comisă, fiindu-le întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional şi furt de arbori.
 
Sursă:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ/Agerpres.ro