CONFERINŢA SUPERTEACH PLOIEŞTI.„SCHIMB ŞCOALA ROMÂNEASCĂ?”.16 octombrie 2021
 
Sâmbătă, 16 octombrie 2021 a avut loc la Ploieşti, la Sala Europa a Consiliului Judeţean Prahova prima Conferinţă Regională SuperTeach la Ploieşti. cu tema „ Schimb şcoala românească?” Conferinţa  a fost organizată de Asociaţia SuperTeach în parteneriat cu Institutul Dezvoltării Personale, Fundaţia Romanian Business Leaders,  Grupul Educativa, Inspectoratul Şcolar Prahova si Consiliul Judeţean Prahova. 
 S-au strâns peste 125 de  dascăli  şi îndrăgostiţi de educaţie din zona Prahova, care au depăşit condiţiile atmosferice şi pandemice şi au vrut să se inspire şi să respire aerul transformării mentalităţii pentru a păşi cu încredere într-un viitor în care dimensiunea cognitiv- academică se contopeşte cu cea spiritual- afectivă şi cu cea social-antreprenorială, pentru un viitor al încrederii şi al transformării. 
Dragoş Anastasiu a transmis online cu pasiune, puternicul ataşament către profesori,  asigurând energie şi determinare pentru cei prezenti.
Consiliul Judeţean Prahova a fost reprezentat de domnul Dumitru Todone.
Inspectoratul Şcolar Prahova  a transmis prin vocea doamnei inspector Coralia Matei implicarea constantă în provocarea schimbării autentice, din interior, mesaj intarit de semnarea acordului de parteneriat  de catre doamna  Inspector general Ilona Rizea. 
Preşedintele executiv al Asociaţiei SuperTeach, Felix Tătaru a vorbit despre transformare, oferind încredere că meseria de dascal e una din cele mai importante.
În discuţiile cu copiii aflaţi în sală, (clasa a III-a şi a VIII-a Scoala Gimnazială „Henri-Mathias Berthelot”, clasa a X-a şi a XI-a Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti) a descoperit cât de important e  ca ei să simtă şi că trăiesc, să ştie cine sunt, să se cunoască pe ei înşişi, cât de importantă e comunicarea profesor –elev, importanţa descoperirii pasiunilor şi investirea în ele din şcoală, cu ajutorul unui curriculum la alegere.
Printre vorbitori s-au mai numarat:
Emil Stan, directorul Departamentului de Ştiinţe ale Educaţiei de la Universitatea Petrol şi Gaze Ploieşti care a vorbit de Fragil şi antifragil în educaţie, 
Irina Vasile şi Carmen Matei- facilitatori de Mentalitate Deschisă în Educaţie  pentru  judeţul Prahova care au  subliniat de ce MENTALITATEA CONTEAZĂ. 
Măriuca Morariu, preşedintele Aspire Teachers România-  a evidenţiat valoarea monitorizării constante, din interior şi de la cei în care avem încredere în Feedback în învăţarea autentică
Gabriela Bărbulescu- psiholog şi psihoterapeut,  a vorbit despre Curajul de a fi profesor , cum încurajăm colaborarea, cum se învaţă din greşeli, cum ruşinea ne  îngrădeşte înaintarea şi creativitatea.
Corina Popa-  fondatoare însufleţită a Şcolii de Gramatică a trezit interesul pentru o învăţare din suflet, cu empatie, prin  urmarea visurilor, prin creaţie şi  scriere creativă, utilizând gândirea critică.
 
S-au susţinut următoarele ateliere , cu durata de 2 ore
Carmen Matei & Irina Vasile  - ”Mentalitate deschisă în educaţie”
Ana Bostan şi Anca Simion - hibrid - ”În rol de elev pentru elevii mei”    
Angela Trifan -  Educatie financiara - Şcoala de bani 
Corina Popa -  Puterea cuvântului de a schimba 
Oana Gorea - Online -  ”Mentalitate deschisă în educaţie”
 
Partea a doua a conferinţei ni i-a adus în lumina reflectoarelor pe:
Liviu Drăghici, profesor Merito-  Puterea unei viziuni- de ce scopurile educaţionale sunt uşor de atins dacă le faci accesibile şi le urmăreşti pas cu pas
 Paul Olteanu – fondatorul podcastului MindArchitect şi a proiectului Neuroştiinţa la clasă   a clarificat într-o manieră apropiată, amuzantă cum este  îmbunătăţită comunicarea interpersonală:  printr-o mai bună cunoaştere autentică a propriei configuraţii mentale, care este premise atingerii celei mai bune variante  a noastră. 
Oana Moşoiu- lector universitar la facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti , OM de educaţie, formator, trainer, implicată cu toată inima, cum a demonstrat-o vorbind despre Presiunea schimbării în educaţie, depre simbioza care trebuie să existe între cunoştinţe, abilităţi şi atitudini, între minte, trup şi suflet,dar şi despre dezvoltarea profesională a profesorului, despre capacitatea sa de a da binele. 
 
Evenimentul nu ar fi fost posibil fara aportul urmatorilor parteneri: Grupul EDUCATIVA, Fundaţia Romanian Business Leaders (RBL), Institutul  Dezvoltării Personale (IDP), Green Village Resort, BCR, Dedeman, Iulius Mall,  Itsy Bitsy, GMP Group, BootCamp University by Andy Szekely, dar şi superechipei tehnice, voluntarilor de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti 
Urmatorul eveniment SuperTeach se va desfasura la Focsani pe 30 octombrie 2021 doritorii putandu-se inscrie pe link-ul urmator https://www.superteach.ro/editii/focsani-2021/