Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au verificat deţinătorii de arme şi muniţii neletale
 
La data de 14 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat şi desfăşurat o acţiune privind verificarea deţinătorilor de arme şi muniţii neletale, pe raza municipiului Ploieşti şi a oraşelor Băicoi, Breaza şi Vălenii de Munte. 
În acest context, poliţiştii au verificat 11 deţinători de arme, ocazie cu care au fost constatate 5 infracţiuni, motiv pentru care s-a procedat la indisponibilizarea a 5 arme neletale şi a 86 de bucăţi de cartuşe în vederea continuării cercetărilor.  
Exemple:
Cu ocazia verificărilor efectuate la 5 deţinători de arme domiciliaţi în Municipiul Ploieşti, oraşul Breaza, şi în comunele Drajna şi Măgurele s-a constatat faptul că, cei 5 deţinători de arme neletale în vârstă de 34, 46,51,70, respectiv 71 de ani au încălcat prevederile articolului nr. 342, alin. 2, din Codul Penal, privind deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării. 
În fapt, cei 5 deţinători de arme ar fi purtat şi mutat, fără drept armele de la domiciliul autorizat pentru păstrarea armelor, la o nouă adresă de domiciliu. 
În toate cele 5 cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
De asemenea, cu ocazia verificării unui alt deţinător legal de arma neletală din oraşul Băicoi, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul deţinea în baza un permis de armă, a cărui valabilitate era expirată, două arme neletale, cât şi munuţie aferentă. 
Armele, muniţia, precum şi permisul de armă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor
Şi în această cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea armelor şi muniţiilor.
 
Sursă: IJP Prahova
 
Foto ilustrativ/Politia Romana