Acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie, în judeţul Prahova
Pe tot parcursul zilei de ieri, 13 octombrie a.c., poliţiştii prahoveni, împreună cu jandarmi, pompieri şi poliţişti locali au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. 
Acţiunile s-au desfăşurat pe raza municipiului Ploieşti, a oraşelor Azuga, Breaza, Vălenii de Munte, Slănic cât şi în comuna Cocorăştii Colţ.  
În urma activităţilor desfăşurate au fost legitimate peste 270 de persoane şi au fost verificate 35 de societăţi comerciale. Totodată au fost verificate şi 20 de mijloace de transport în comun, ocazie cu care li s-a recomandat călătorilor să respecte măsurile de protecţie individuală. 
Dintre sancţiunile aplicate, în număr total de 47, 12 dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare prevăzute de Lg. numărul 55/2020, cele mai multe dintre ele fiind aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie în spaţiile închise. 
Totodată au fost avertizate verbal privind portul necorespunzător al măştii de protecţie 70 de persoane. 
Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie individuală şi interdicţiile impuse în această perioadă! 
Poliţiştii prahoveni continuă acţiunile pentru informarea cetăţenilor şi operatorilor economici, precum şi pentru prevenirea nerespectării legislaţiei în domeniu. 
Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conştientizăm că acţiunile noastre îi pot afecta pe cei din jurul nostru, şi să respectăm deciziile autorităţilor pentru limitarea răspândirrii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2.
 
Sursa:IJP Prahova