ACŢIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECŢIE, ÎN JUDEŢUL PRAHOVA.13 octombrie 2021
 
 
Pentru prevenirea şi combaterea infectării cu virusul SARS-COV2, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, împreună cu poliţişti locali, jandarmi şi reprezentanţi ai celorlalte structuri cu atribuţii în domeniu, au continuat activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 
Activităţile s-au desfăşurat în municipiile Ploieşti şi Câmpina, în oraşele Azuga, Băicoi, Breaza, cât şi în comunele Blejoi şi Păuleşti, şi au vizat, în special, zonele aglomerate, agenţii economici dar şi mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19. 
Evitarea îmbolnăvirii, printr-un comportament precaut are o importanţă foarte mare în această perioadă, iar purtarea măştii de protecţie, face parte din măsurile de protecţie individuală pe care fiecare cetăţean le poate adopta, pentru binele lor şi al celor din jur. 
În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate 7 acţiuni punctuale, iar în cadrul activităţilor au fost legitimate peste 300 de persoane precum şi 35 de mijloace de transport în comun.
Au fost verificate 70 de societăţi comerciale, unde poliţiştii au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali şi centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii coronavirusului.
Astfel, pentru abaterile constatate au fost aplicate peste 85 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.000 de lei.
Poliţiştii prahoveni vor continua acţiunile pentru informarea cetăţenilor şi operatorilor economici, precum şi pentru prevenirea nerespectării legislaţiei în domeniu.
Recomandăm cetăţenilor să respecte normele sanitare şi să nu se expună la riscuri!
Scopul poliţiştilor nu este acela de a sancţiona, ci acela de a aplica legea, pentru siguranţa cetăţenilor!
 
 
Sursa:IJP Prahova