Perchezitii la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în declaraţii (video)
 
În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, au efecuat 14 percheziţii domiciliare în judeţul Prahova, la persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune şi fals în declaraţii, pe raza localităţilor Mizil şi Sângeru. 
15 persoane au fost conduse la sediul poliţiei în vederea audierilor. 
Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iunie-decembrie 2020, persoanele bănuite ar fi  obţinut de la Agenţia Judeţenă pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Prahova acordarea indemnizaţiei de sprijin pe durata stării de urgenţă instituită în contextul pandemiei cu SARS-CoV-2. Totodată, ar fi solicitat acordarea indemnizaţie pentru creştere a copilului în baza unor venituri declarate fictiv. 
Din primele verificări a rezultat faptul că, fiecare solicitant ar fi întocmit şi o declaraţie pe propria răspundere cu privire la veridicitatea datelor referitoare la obţinerea de venituri din drepturi de autor şi drepturi conexe şi imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea pe durata stării de urgenţă. 
În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate înscrisuri şi telefoane mobile despre care există indicii că au fost utilizate în activitatea infracţională. 
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 26.000 de lei, iar prin activităţile desfăşurate în această dimineaţă s-a reuşit împiedicarea obţinerii în mod fraudulos a sumei de 1.600.000 de lei de către persoanele bănuite. 
La activităţi au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.
 
Sursa:IPJ Prahova 
 
Foto ilustrativ/Politia Romana