O persoană din Prahova, trimisă în judecată, după ce a încercat să mituiască un poliţist cu 10.000 de lei
 
Ca urmare a finalizării cercetărilor efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova şi poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, a fost dispusă trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, în vârstă de 41 de ani, din judeţul Prahova, persoană fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
În cauză s-a reţinut faptul că, la data de 31.12.2020, inculpatul a fost identificat de către un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova – Postul de Poliţie Iordăcheanu, conducând autoturismul proprietate personală, fără a fi înmatriculat. Totodată, fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că inculpatul avea o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
La aceeaşi dată, in timp ce se afla, în incinta unităţii spitaliceşti pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, inculpatul a promis remiterea sumei de 1.000 de lei către agentul de poliţie, în legătură cu neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, respectiv omisiunea întocmirii documentelor de constatare a infracţiunilor la regimul rutier, conform prevederilor legale.
În urma refuzului agentului de poliţie de a accepta suma de bani, inculpatul a revenit cu o nouă propunere, respectiv remiterea sumei de 10.000 de lei în acelaşi scop. Imediat, poliţistul a denunţat fapta iar cercetările pentru întocmirea probatoriului au fost efectuate de poliţiştii anticorupţie ai D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.
 
Sursa:Comunicat SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE PRAHOVA
 
Foto ilustrativ/republiknews.ro