CONCORDIA a organizat cea de-a treia ediţie a Concertului Caritabil „Pentru ca poveştile triste să aibă un final fericit!“

Organizaţia Umanitară CONCORDIA a organizat joi , 28 septembrie, principalul eveniment de strângere de fonduri al anului, Concertul Caritabil „Pentru ca poveştile triste să aibă un final fericit!“, la Teatrul ODEON din Bucureşti. Evenimentul a ajuns deja la a treia ediţie, iar toate fondurile obţinute vor fi folosite pentru extinderea proiectelor organizaţiei destinate celor peste 2.000 de copii, tineri şi adulţi proveniţi din medii dezavantajate în fiecare an. CONCORDIA susţine copiii să crească alături de familiile lor şi le oferă şansa la educaţie pentru un viitor frumos şi pentru o viaţă independentă.

„Este o onoare şi o mândrie să fiu în continuare aproape de CONCORDIA, în primul rând datorită viziunii sale integrate şi incluzive, care ţine seama de toate aspectele vieţii copiilor şi tinerilor aflaţi în grija sa: de la protecţie, la sănătate, găzduire, formarea de prietenii, educaţie, formare profesională şi integrare în piaţa muncii. Pentru aceste motive, vă invit să sprijinim în continuare cu toţii proiectele CONCORDIA, acum şi în viitor pentru că ei, copiii din CONCORDIA, au nevoie de dumneavoastră“, a spus Alteţa Sa Regală Principesa Maria a României în deschiderea evenimentului.

Joi seară, oaspeţii de seamă Alteţa Sa Regală Principesa Maria a României, Excelenţa Sa Domnul Gerhard Reiweger, Ambasadorul Austriei la Bucureşti, şi 300 de invitaţi din România şi Austria au fost spectatorii unui concert excepţional susţinut de violonistul Alexandru Tomescu la Vioara Stradivarius Elder – Voicu alături de violoncelistul Ştefan Cazacu, în care piese ale marilor compozitori precum Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven şi Handel – Halvorsen au curs pe scena Teatrului Odeon.

Anul acesta, artista Paula Seling şi violoncelistul Adrian Naidin au îmbrăţişat iniţiativa noastră şi au transmis multă emoţie prin interpretările lor. Surpriza serii a fost pregătită de Corul SUPERAR format dintr-un un grup de copii susţinuţi de CONCORDIA şi copii din corul Centrului Social -Cultural Sfinţii Martiri Brâncoveni Prahova. Gazda evenimentului a fost şi de această dată jurnalista Irina Păcurariu.

„În România, 17% dintre tinerii cu vârste între 15-24 de ani nu sunt înscrişi în sistemul educaţional şi nici nu au un loc de muncă. CONCORDIA lucrează cu şi pentru aceşti tineri, lipsiţi de orice altă şansă. Din păcate, nu au nici ocazia, nici resursele să reuşească singuri, iar trecutul lor le-a anulat până şi puterea de luptă.

Pentru noi, educaţia profesională este un obiectiv prioritar şi asumat care produce atât valoare economică, cât mai ales impact social pentru tinerii în nevoie, dar şi pentru generaţia din care ei fac parte. Plecând de la această viziune, CONCORDIA a deschis Şcoala de Meserii în 2010 şi de atunci şi până în prezent am avut peste 600 de absolvenţi cu o rată de angajabilitate de 90% şi o rată de retenţie de 75%“, a spus Diana Certan, Reprezentant al Conducerii executive CONCORDIA România.

Evenimentul a fost organizat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Maria a României.

Parteneri: Ambasada Austriei la Bucureşti, Teatrul Odeon Bucureşti, TVR, Radio Gold FM.
Sponsori GOLD: Angelli Spumante & Aperitive S.R.L., The Grand, Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., Tymbark.
Sponsori BRONZE: All in TRUST Attitude, Abau Tehnik, Blue Film Production, Cosmin Sbarcea – Fotografie de eveniment, MiniPRIX, Daniel Gritu Photography, Rödl & Partner, Strabag, UNIQA Asigurari.