Poliţiştii prahoveni au aplicat 66 amenzi, în valoare de peste 39 000 lei, în acţiunea rutieră de seara trecută
 
Comunicat IJP PRAHOVA:
 
Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri prahoveni acţionează în mod constant, activităţile întreprinse vizând prevenirea acestor evenimente prin prezenţa în trafic şi depistarea conducătorilor auto care circulă cu viteze peste limita legală sau sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
Prin urmare, în cursul nopţii trecute, în intervalul orar 22.30–2.00, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, împreună cu specialiştii R.A.R au desfăşurat o acţiune pe reţeaua de drumuri naţionale din judeţ, pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere produse atât pe fondul defecţiunilor tehnice cât şi pe fondul consumului de alcool şi viteză.
În urma activităţilor din teren au fost controlate aproximativ 260 de autovehicule, 160 de persoane au fost testate cu aparatul etilotest şi au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 39.880 de lei.
Din totalul acestora, 19 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 12 pentru nereguli privind starea tehnică a autovehiculelor.
2 permise de conducere au fost reţinute şi 8 certificate de înmatriculare au fost retrase.
Totodată a fost constatată şi o infracţiune la regimul rutier.
Exemplu:
În jurul orei 1.20, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe DN1 D, în localitatea Albeşti Paleologu, au oprit pentru control un autoturism, care circula pe strada Eroilor către DN1D.
Întrucât, conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,75 mg / l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice desânge.
Tânărului de 25 de ani, din comuna Albeşti Paleologu i s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.