21 PERCHEZIŢII DOMICILIARE LA PERSOANE BĂNUITE DE OPERAŢIUNI CU SUBSTANŢE PSIHOACTIVE (vezi video)
 
La data de 29 septembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciului Teritorial Ploieşti, au efectuat 21 de percheziţii domiciliare, în judeţele Prahova şi Dâmboviţa, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi de mare risc. 100 de persoane vor fi conduse la sediul unităţii, în vederea audierii.
Din cercetări a rezultat că, începând cu luna mai a acestui an, mai multe persoane ar fi comercializat substanţe cu efect psihoactiv, unele dintre acestea ar fi cultivat cannabis indoor şi outdoor.
Persoanele bănuite ar fi acţionat, cu preponderenţă, în localităţile limitrofe municipiului Ploieşti, dar şi în judeţul Dâmboviţa, până în prezent, fiind identificaţi aproximativ 80 de consumatori. 
În urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate aproximativ 500 de grame de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, 15 plante de cannabis, două instalaţii de cultivare, cântare electronice de precizie, telefoane mobile, bani, 3 puşti, dintre care una de vânătoare, un pistol, 3 baionete, o arbaletă, o sabie, 16 cartuşe cu alice, precum şi praf de puşcă.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.
În activităţi, au fost angrenaţi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti, precum şi cei din cadrul Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Prahova şi Dâmboviţa.
 
Sursa:IJP Prahova/Politia Romana