Incepe Festivalul  Sinaia Forever-Carnaval 2021. Vezi programul aici...
“Avem nevoie de momente care să ne strângă în jurul oraşului. Suntem o comunitate.
Festivalul este ziua noastră. Uniţi, încrezători şi cu zâmbete învingem orice obstacol. La mulţi ani!” - Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.
În perioada 01 – 03 octombrie, vom avea parte de Carnaval, în “ediţie limitată”, dar la fel de valoroasă ca cele de până acum. Anul acesta dorim să aducem participanţilor 3 zile de veselie şi bucurii, 3 zile în care masca să fie un prilej de amuzament dar şi de prevenţie. Pentru a respecta regulile de distanţare şi protecţie sanitară, concertele si celelalte activităţi vor fi împărţite în 6 zone amplasate în centrul oraşului. Astfel, pe b-dul Carol I vom avea puncte de interes în faţa hotelului Bulevard, la Primărie, lângă hotelul Montana şi esplanada de la intrarea în parcul Dimitrie Ghica. Parcul va deveni un imens loc de joacă interactiv pentru toate vârstele, cu activităţi distractive, ştiinţifice, istorice şi recreative. În faţa Casinoului se vor desfăşura recitaluri şi demonstraţii de dans. 3 zile de excepţie, în care ne vom putea bucura de peste 50 activităţi live şi 15 reprezentaţii de dans şi teatru cu statui vivante. 
Ca în fiecare an, un moment foarte aşteptat este cel al Paradei de deschidere care va începe la ora 19.00 şi va traversa centrul oraşului. Oficialii şi participanţii la Festival vor da startul distracţiei. Teatrul Masca şi costumele lor impresionante, Trupa Barbarossa cu ritmurile lor infernale, Crispus – îmblânzitorii focului dar şi Compania de dans The Sky vor completa tabloul. După lăsarea întunericului, în fiecare seară, vor fi focuri de artificii, jocuri de lumini şi proiecţii de lasere.
Respectând tradiţia, susţinem şi în acest an producatorii locali care vor avea un spaţiu dedicat lor, pus la dispoziţie gratuit de către Primărie, unde vor putea prezenta şi comercializa produsele realizate în Sinaia. De asemenea vor exista târguri diverse, de la mâncare şi produse bio sau hand-made, la flori şi meşteşugari.
Festivalul este un reper în ceea ce priveşte buna dispoziţie şi vă aşteptam să descoperiţi spiritul de Carnaval la Sinaia Forever!
Date tehnice:
- Traficul restricţionat: Atât localnicii cât şi turiştii, trebuie să ştie că în timpul evenimentului accesul auto va fi restricţionat pe B-dul Carol I de la intersecţia cu B-dul Republicii până la intersecţia cu B-dul Ferdinand, dar şi pe str. Octavian Goga, de miercuri 29 oct. ora 08.00 până duminică 03 oct. ora 22.00. (Accesul auto se va face pe rute alternative care vor fi semnalizate corespunzător, atât la intrarea cât şi la ieşirea din localitate)
- De asemenea trebuie evitate zonele unde vor fi amplasate materialele pirotehnice pentru artificii, zone care vor fi împrejmuite şi semnalizate corespunzător 
- În timpul paradei care se va desfăşura vineri pe B-dul Carol I, cu începere de la ora 19.00, coloana oficiala va fi însoţită de efective de jandarmi, poliţia staţiunii şi cea locală, organizatori, iar spectatorii sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile acestora
- Toate activităţile se vor desfăşura în aer liber
 
Măsuri de prevenţie şi distanţare conf. HG 932 şi HG 990
În spaţiile delimitate vor putea participa doar persoanele care:
- Prezintă certificat de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
- prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;
- prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore; 
- se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
- Purtarea măştii rămâne obligatorie chiar dacă spectacolul este în aer liber;
- La intrarea în spaţiile delimitate vor exista dozatoare cu dezinfectant
sursa Primaria Sinaia/www.prahova-news.ro
 
Foto:Primaria Sinaia si infosinaia.ro