Acţiuni pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. În perioada 16-22 septembrie a.c., la nivel european, se desfăşoară operaţiunea „Focus on the road”
 
În perioada 16-22 septembrie a.c., la nivel european, se desfăşoară operaţiunea „Focus on the road”, înscrisă în Programul Operaţiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), al cărei obiectiv principal este reprezentat de combaterea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenţia de la conducere, având în vedere pericolul în care este pusă siguranţa deplasării pe drumurile publice.
Totodată, în aceeaşi perioadă se derulează proiectul ROADPOL Safety Days, destinat conştientizării tuturor categoriilor de participanţi la trafic a riscurilor la care se expun în situaţiile de nerespectare a normelor rutiere, în scopul adoptării de către aceştia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.
În acest context, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova desfăşoară acţiuni pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie şi ale consecinţelor negative generate de acestea.
Prin activităţile derulate, poliţiştii prahoveni urmăresc prevenirea şi combaterea  efectuării de către conducătorii de vehicule a unor activităţi de natură a le distrage atenţia în timpul condusului, combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar şi a conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, fiind astfel controlate 116 autovehicule şi aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate în valoare de 3.770 de lei 
Recomandări:
Pentru deplasarea în condiţii de siguranţă, poliţiştii vă recomandă:
• Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!
• Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
• Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
• Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
• Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!
• Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
• Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!
 
Sursa:Politia Romana/IJP Prahova