Doi bărbaţi din Prahova au fost arestaţi pentru încă 30 de zile, pentru fapte de furt calificat
La data de 18 septembrie a.c., poliţiştii Biroului de Combatare a Furturilor din Locuinţe au propus Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploieşti, prelungirea arestului preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile, a doi bărbaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la furt calificat şi furt calificat.
În fapt, la data 19 august a.c., poliţiştii oraşului Băicoi au fost sesizaţi despre faptul că, la o societate comercială din oraş, persoane necunoscute ar fi forţat uşa de acces în unitate, dar şi uşa de acces în caserie, fără a reuşi sustragerea casetei de valori, în care se aflau 3.670 de lei, prejudiciul estimat în urma acţiunii lor fiind de 6.000 de lei.
Identitatea acestora a fost stabilită, fiind vorba de 2 bărbaţi cu vărstele de 30 şi 31 de ani din municipiul Ploieşti, respectiv din oraşul Boldeşti Scăieni, care au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi ulterior arestaţi preventiv pentru 30 de zile.
În urma informaţiilor obţinute de către poliţiştii de investigaţii criminale, a investigaţiilor şi cercetărilor efectuate în cauză, precum şi în urma mai multor percheziţii domiciliare s-a probat faptul că, cei doi ar mai fi comis alte 5 infracţiuni, pe raza municipiului Ploieşti, a oraşului Boldeşti Scăieni şi a comunelor Lipăneşti, Bălţeşti, Brazi.
Prejudiciul cauzat în cadrul acestui dosar penal, fiind de aproximativ 40.000 de lei.
La acest moment, poliţiştii Biroului de Combatere a Furturilor din Locuinţă din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti continuă probarea întregii activităţi infracţionale a celor două persoane, aflate sub arest preventiv.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ