Acţiune în sistem integrat. Peste 65 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii prahoveni în colaborare cu poliţiştii buzoieni
 
Peste 65 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii prahoveni în colaborare cu poliţiştii buzoieni, timp de 4 ore, în cadrul unor acţiuni desfăşurate în sistem integrat, în cursul zilei de azi.
 
Vineri, 17 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 - 13.00, poliţiştii rutieri din cadrul Serviciilor Rutiere Prahova şi Buzău au desfăşurat acţiuni în sistem integrat, pe DN 1B, pe raza celor două judeţe, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică.
 
În cele 4 ore, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, fiind aplicate în acest sens 47 de sancţiuni contravenţionale, 10 pentru nepurtarea centurii de siguranţă, şi alte 10 pentru alte abateri săvârşite de conducătorii auto. Totodată au fost reţinute două permise de conducere şi un certificat de înmatriculare.
 
Valoarea totală a sancţiunilor este de aproximativ 28.000 de lei.
 
Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, vă recomandăm:
 
- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
- Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi de trafic!
- Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!
- Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
- Folosiţi centura de siguranţă - vă poate salva viaţa în caz de accident!
- Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
 
Sursa: IJP Prahova