Preşedintele României, Klaus Iohannis, a optat ca la deschiderea anului şcolar 2021-2022 să fie prezent la Liceul Tehnologic din Valea Doftanei
 
O oglindire a unei pagini din „România Educată“ într-un sat din Prahova. Vizită de rang înalt la Liceul Carol I de la Valea Doftanei  
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a optat ca la deschiderea anului şcolar 2021-2022 să fie prezent la Liceul Tehnologic din Valea Doftanei pe care l-a catalogat în discursul său „una dintre insulele de excelenţă“. La festivităţi au luat parte şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 
„Am ales ca la deschiderea acestui an şcolar să mă alătur comunităţii Liceului Tehnologic «Carol I», pentru că apreciez eforturile dumneavoastră de a creşte calitatea şi relevanţa procesului educaţional.
Un factor cheie pentru a transforma o şcoală într-o adevărată comunitate educaţională îl reprezintă şi modul în care aceasta investeşte în formarea şi motivarea profesorilor săi. Investiţia în cariera didactică este, de altfel, un pilon important în proiectul „România Educată” (...)  În acest an şcolar, în care se organizează concursurile pentru ocuparea funcţiei de director în unităţile de învăţământ, îmi doresc să identificăm acele insule de excelenţă, precum este liceul dumneavoastră. Ele sunt dovada clară că «omul sfinţeşte locul» şi că un management bun poate transforma o comunitate şcolară“, a declarat preşedintele României.
Şi nu sunt cuvinte măreţe dacă ţinem cont de multiplele rezultate, unele cu efect pe teremen lung şi foarte lung, obţinute sub coordonarea directorului Steluţa Pralea. 
Liceul Tehnologic „Carol I” cuprinde 4 grădiniţe, o şcoală gimnazială în satul Trăisteni şi un liceu, care are în structura sa şi clase de ciclu primar şi gimnazial,  în satul Teşila. Unitatea şcolară, cu toate structurile sale, are peste 650 de elevi şi preşcolari. 
În anul pademiei, 2020, Steluţa Pralea a primit premiul: „Directorul Anului 2020 pentru Inovare” al Galei organizate de Asociaţia pentru Valori în Educaţie (AVE), o recompensă care a avut la bază următoarele criterii:
• A digitalizat întreaga şcoală, atât administrativ cât şi procesul educaţional
• Şcoala implemnetează programe de problem-based learning in STEAM
• 90% dintre profesori au urmat module avansate de formare a competenţelor digitale
• A introdus 2 specializari noi pentru elevi
• Abandonul şcolar este 0%
Toate aceste rezultate, pe parte educaţională, sunt sprijinite de Consiliulul Judeţean prin investiţiile făcute în infrastructura şcolară. Şi nu numai! Valea Doftanei este cuprinsă în două mari proiecte de dezvoltare, derulate de către CJ Prahova şi despre care preşedintele Iulian Dumitrescu le-a vorbit celor prezenţi: 
„În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean  Prahova, mi-am asumat responsabilitatea dezvoltării a două proiecte majore de infrastructură, care vor aduce în zonă o creştere economică fără precedent. Este vorba de centura ocolitoare Băneşti - Valea Doftanei – Săcele şi de drumul care face legătura cu Văleni - Azuga - Buşteni pentru Transbai. 
Existenţa infrastructurii este o condiţie necesară, dar nu suficientă pentru investiţii, pentru dezvoltarea economiei. Toate companiile, de la IMM-uri până la multinaţionale, au nevoie de forţă de muncă bine pregătită, iar şcoala trebuie să răspundă acestei nevoi. Din acest punct de vedere, Liceul Tehnologic «Carol I» Valea Doftanei este un model. Îi pregăteşte pe tineri pentru meserii căutate, în domenii precum turism sau, în sistem dual, în mecanică forestieră, în parteneriat cu agenţi economici locali.
Dragi elevi, părinţi şi bunici, stimaţi dascăli din Valea Doftanei şi din toate localităţile judeţului Prahova, vă doresc un an şcolar nou cu sănătate, mult succes şi rezultate remarcabile la învăţătură!“
Sursa:Comunicat CJ Prahova