Un profesor si antreprenor din Ploiesti a fost  premiat la Summit-ul Romanian Business Leaders

Liviu  Draghici, un antreprenor prahovean despre a carui poveste am vorbit la Reusita TV (link aici), a fost premiat in cadrul Galei Merito de la Summit-ul Romanian Business Leaders pentru activitatea didactica. Dupa Daniela Lica, profesor Merito inca din 2017, incepand de miercuri, 8 septembrie, Ploiestiul mai are inca un laureat. Liviu Draghici (foto), de la Liceul Tehnologic, Administrativ si de Servicii “Victor Slavescu” Ploiesti, a fost premiat în cadrul Galei Merito 2021. Evenimentul, care se află la cea de-a şasea ediţie, s-a desfăşurat la Bucureşti sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României si sub privirile Ministrului Educatiei, Sorin Mihai Campeanu.

Liviu Draghici, despre ale carui proiecte Prahova Business a scris aici, are o viziune interesanta despre educatie si despre meseria de profesor: “Din punct de vedere pedagogic, vreau să fiu profesorul pe care l-aş vrea pentru copiii mei. Iar din punct de vedere economic, să îi învăţ pe elevi ca şi cum, după ce termină liceul, ar trebuisă le las pe mână banii mei. Şi chiar aşa s-a întâmplat cu 11 dintre foştii mei elevi – i-am angajat la cafenea, deci le-am lăsat pe mână banii mei”.

Modul in care le expune elevilor principiile banilor,  proiectele implementate la Asociatia Ai Carte, pe care a fondat-o in 2013, si diversele initiative antreprenoriale l-au adus in atentia Romanian Business Leaders, asociatia antreprenorilor romani care implementeaza proiectul Merito. Proiectul constă în căutarea, identificarea, documentarea şi premierea profesorilor cu vocaţie din învăţământul românesc, acei oameni care produc o schimbare si care devin modele pentru elevii lor. Profesorul prahovean a fost selectat alaturi de 11 profesori din cele peste 600 de nominalizari primite in acest an. Nominalizarile profesorilor se pot face de catre elevi, fosti elevi, parinti sau alti profesori, iar procesul de selectie, care dureaza aproape un an, implica o documentare riguroasa, urmata de o serie de discutii cu elevi, profesori si persoane cu influenta in comunitatea locala despre profesorul nominalizat.

Sursa:https://www.prahovabusiness.ro/un-antreprenor-prahovean-premiat-la-summit-ul-romanian-business-leaders/?fbclid=IwAR1M_Vo0B67y9bP3CluYDRYfgGilAeCQHLj0X-e9ThxZ3oSLvtxZe4BbIqU