POLIŢIŞTII PRAHOVENI AU FOST ALĂTURI DE ELEVI, LA ÎNCEPUTUL NOULUI AN ŞCOLAR
 
Luni, 13 septembrie, peste 630 de poliţişti, alături de 100 jandarmi, 120 de pompieri şi peste 80 de poliţişti locali, vor acţiona în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţul Prahova, pentru un început în siguranţă al noului an şcolar. 
Emoţiile, speranţa, bucuria revederii colegilor, educatorilor, învăţătorilor şi profesorilor vor defini această zi, la fel ca în fiecare an, zi în care ne bucurăm să vă fim aproape. 
Pentru poliţiştii prahoveni, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, pentru ca noul an şcolar să înceapă şi să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale Poliţiei, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni şi pleca de la şcoală. 
Poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară se vor deplasa la sediul unităţilor de învăţământ preuniversitar, în vederea relaţionării cu conducerea acestora şi cu cadrele didactice responsabile de gestionarea fenomenului de violenţă şcolară şi bullying, respectiv cu consilierii educativi, în scopul identificării elevilor aflaţi în situaţii de risc sau vulnerabili. 
De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, la orele la care copiii vin şi pleacă de la unităţile de învătământ. 
Poliţiştii prahoveni au intensificat activităţile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi, din punct de vedere al licenţierii, existenţei inspecţiei tehnice periodice, asigurării de răspundere civilă obligatorie şi respectării normelor de protecţie privind răspândirea virusului Covid-19.
Totodată, au fost controlate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor. 
Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative. 
Acestea sunt orientate cu precădere către prezentarea unor modalităţi de soluţionare non-agresivă a conflictelor, precum şi a unor noţiuni juridice privind răspunderea penală şi consecinţele comiterii unor fapte antisociale, concomitent cu promovarea tipologiilor comportamentale bazate pe respectarea regulilor de convieţuire socială. 
Le dorim tuturor preşcolarilor, şcolarilor, dar şi cadrelor didactice şi părinţilor un an şcolar plin de performanţe şi succes!
 
Sursa:IJP Prahova