A fost inaugurat  Palatul de Justiţie Prahova. Prim ministru  Romaniei a fost prezent. (video)

Moment istoric astazi, la Ploiesti. Palatul Justitiei a fost inaugurat, la aproape 30 de ani de la demararea proiectului. Printre invitati s-au numarat premierul Romaniei, Florin Citu, Ministrul interimar al Justitiei, Lucian Bode, pesedintelului Consiliului Superior al Magistraturii, Mihai Mateescu, senatorul Robert Cazanciuc, prefectul judetului Prahova, Cristian Ionescu si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Iulian Dumitrescu.
La Palatul Justitiei din Ploiesti functioneaza Curtea de Apel Ploiesti si Tribunalul Prahova.

Cladirea Palatului Justitiei din Ploiesti are o suprafata totala de 19.678,46 metri patrati, cu o suprafata construita de 3750 metri patrati.
Demisolul clădirii este un nivel comun pentru Tribunal si Curtea de Apel cuprinzand spatii tehnice, arhive vechi, spatii arest, magazii.

La parter si mezanin se gasesc sala pasilor pierduti, sali de judecata si deliberari, arhive curente, registraturi, server, biblioteca, protocol, oficii, camere avocati si procurori, birouri personal Tribunal.

La etajele 1 si 2 sunt sali de judecata, arhive curente, birouri personal Curte de Apel.

La etajul 3 sunt birourile grefierilor si judecatorilor, un cabinet medical si oficii Tribunal, iar la etajele 4 si 5 sunt birourile grefierilor si judecatorilor Curtii de Apel.
Lucrarile propriu-zise la cladirea Palatului Justitiei au inceput in anul 1996 si aveau ca termen de finalizare initial 43 de luni calendaristice, adica iunie 2000.

Terenul nu era liber de sarcini fiind ocupat de o cladire astfel incat a fost necesara demolarea acesteia.

Ulterior au fost emise mai multe autorizatii de construire.

Cum nu a fost finantat corespunzator raportat la cresterea prezurilor la materiale, utilitati si manopera din acea perioada, obiectivul de investitii nu a fost finalizat in 2000.

Tribunalul Prahova a procedat la incheierea de acte aditionale la contractul de executie, in functie de alocatia bugetara anuala.

De-a lungul vremii au aparut mai multe impedimente de ordin legal si material, astfel ca au fost finalizate abia anul acesta.

Sursa si video:http://prahova-news.ro/stire/palatul-justitiei-din-ploiesti-fost-inaugurat-astazi-dupa-aproape-30-de-ani-de-la-demararea-proiectului-florin-citu-a-fost-prezent-la-eveniment-fotovideo-14433

Foto:CJ Prahova