Politistii  din Ploiesti au aplicat 32 amenzi si au retinut 6 permise de conducere, azi dimineata
Poliţiştii Serviciului Rutier, astăzi 7 septembrie, între orele 11.00-14.00 au acţionat preponderent în zona centrală a oraşului, unde intensitatea traficului rutier, coroborată cu frecvenţa apariţiei pietonilor indisciplinaţi, îi expune adesea pe aceştia producerii unor accidente.
Au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.815 de lei, dintre acestea 5 amenzi fiind aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranţă, 3 pentru folosirea telefonului mobil, 5 pentru neacordare prioritate pietoni, 14 la pietoni pentru traversare prin loc nepermis, 1 la depăsire neregulamentară, 2 pentru lipsă documente şi 2 la alte abateri.
De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare retras.
Totodată, poliţiştii au reţinut şi o autorizaţie TAXI.
Poliţiştii recomandă pietonilor:
Să se asigure temeinic înainte de a traversa strada!
Să se angajeze în traversarea străzii doar atunci când şoferii au oprit pentru a le acorda prioritate!
Să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia!
Să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie!
Copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor.
 
Pe conducătorii de vehicule îi sfătuim să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie 
sporită:
La apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel încât să poată opri şi acorda prioritate!
În zona instituţiilor de învăţământ, obiectivelor social-culturale sau economice, unde observă un flux mare de pietoni, în special copii!
La apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun, în special cele care nu sunt prevăzute cu alveole sau refugii pietonale, unde unii pietoni se pot angaja în traversare prin faţa mijlocului de transport!
La apropierea de unul sau mai mulţi pietoni care se deplasează pe partea carosabilă, indiferent de sensul de mers.
 
Sursa:Comunicat IJP Prahova