IJP PRAHOVA A ORGANIZAT O ACŢIUNE DE AMPLOARE ÎN JUDET.  Au fost aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale
 
Pe tot parcursul zilei de ieri, 3 septembrie a.c., începând cu ora 7.00 până la ora 24.00, poliţiştii prahoveni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei virusului SarsCov2, verificarea restricţiilor impuse de starea de alertă în zona societăţilor comerciale precum şi pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. 
Acţiunea a continuat până azi-noapte în jurul orei 4.00. 
Peste 60 de poliţişti din cadrul Poliţiilor municipale Câmpina şi Ploieşti, oraşelor Băicoi, Mizil şi Urlaţi dar şi din cadrul Secţiilor rurale Apostolache, Valea Călugărescă şi Drajna au legitimat 441 de persoane, au controlat 330 de autovehicule, 37 de societăţi comerciale dar şi 32 de unităţi comerciale cu pază umană. 
Au fost aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 37.020 de lei. 
Din totalul sancţiunilor, cele mai multe au fost aplicate conform prevederilor Oug nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, conform prevederilor Legii nr.61/1991- pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice dar şi conform Legii nr.55/2020 privind măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. 
Totodată, au fost reţinute 2 permise de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare. 
Exemple: 
Politiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti au depistat 3 agenţi  de securitate din cadrul unor unităţi comerciale din Ploieşti, care la momentul controlului nu asigurau paza bunurilor aflate în obiectiv, fiind găsiţi dormind în post. 
Astfel, aceştia au fost sancţionaţi conform prevederilor Legii Nr.333 din 2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. 
Politiştii Secţiei rurale nr.11 Drajna au depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din comuna Ceraşu, în timp ce conducea un atelaj hipo, având o alcoolemie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Sursa:IJP Prahova