„Vacanţa s-a terminat! Sunteţi pregătiţi pentru un nou început?”.Campanie de prevenire a victimizării minorilor, derulată de Poliţia Română (foto -video)
 
După un an dificil, copiii noştri se vor întoarce fizic, la grădiniţă şi/sau şcoală. Poliţiştii prahoveni din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei ai Biroului de Siguranţă Şcolară, reamintesc fiecărui părinte că siguranţa lor şi a copiilor lor este cea mai importantă. Cel puţin 5 minute pe zi, gândeşte-te la ce face copilul tău, unde este şi cu cine. 
 
„Vacanţa s-a terminat! Sunteţi pregătiţi pentru un nou început?” este sloganul campaniei de prevenire a victimizării minorilor, derulată de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în perioada 1-10 septembrie a.c., premergător începerii anului şcolar 2021-2022.
 
În această perioadă şi poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova vor  avea întâlniri cu părinţii sau bunicii, în cadrul cărora vor discuta despre siguranţa celor mici, atât în viaţa reală, cât şi în cea on-line.  
 
Astfel, în cadrul sesiunilor de informare, vor fi transmise recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă şi în trafic, despre interacţiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying şi consecinţele acestuia, precum şi despre accesarea în siguranţă a reţelelor de socializare sau utilizarea internetului. 
 
Reamintim tuturor că siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici sau reprezentanţi ai instituţiilor abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor.
 
Prima întâlnire va avea loc astăzi, 1 septembrie a.c., în intervalul orar 13.00-15.00 în Hipermarket Carrefour Ploieşti, din comuna Blejoi.
 
Sursa:IJP PRAHOVA/POLITIA ROMANA