Soferi prahoveni depistaţi în trafic,  la volan, dupa ce au consumat bauturi alcoolice
La data de 28 august a.c., în jurul orelor 17:30 poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Ploieşti- Biroul Drumuri Naţionale şi Europene au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier în care au fost implicate trei autoturisme, pe raza localităţii Cornu, soldat cu pagube materiale.  
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au procedat la testarea alcoolscopică a conducătorilor auto, în cazul unuia dintre ei, aparatul indicând valoarea de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asenenea, din verificările efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 
 
Sambata seară, în jurul orei 20:30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier- Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, în timp ce-şi desfăşurau atribuţiile de serviciu pe DN1 A, pe raza localităţii Boldeşti-Scăeni, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, domiciliat în aceeaşi localitate. 
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vedere recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Sursă:IJP Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ