S-a deschis stagiunea aniversară a Filarmonicii “Paul Constantinescu “Ploieşti

Joi seara la Filarmonica “Paul Constantinescu “a fost deschisă cea de a 65 a stagiune a instituţiei culturale din mun. Ploieşti.

Într-o sală arhiplină a fost organizat un super concert simfonic aniversar avându-I ca solişti alãturi de orchestra simfonicã şi maestrul Radu Postãvaru pe câştigãtorii ediţiei 2014 a Concursului internaţional "George Enescu"- secţiunea interpretare: Ştefan Tarara - vioară, Eun Sun Hong - violoncel şi Josu de Solaun-pian.

Concertul a cuprins lucrări ale  compozitorilor Paul Constantinescu şi George Enescu,

De altfel Filarmonica “Paul Constantinescu “s-a alăturat realizării scopului de a promova operele compozitorilor romani, scop al Festivalului internaţional “George Enescu “.

La realizarea scopului principal al Festivalului internaţional "George Enescu", acela de a pune ín valoare operele compozitorilor români.

Concertul de joi a făcut parte din Festivalul Zilele Filarmonicii 65".

Reamintim că în stagiunea aceasta (una aniversară) vor avea loc diverse evenimente muzicale cu ocazia Festivalului „Zilele Filarmonicii 65”.

Printre cele mai importante evenimente ale stagiunii menţionăm: Balul Filarmonicii, care va avea loc, probabil (pe data de 16 sau 18 decembrie a.c.) în sala Coloanelor a Palatului Culturii; Ploieşti Jazz Festival şi mai multe mini concerte în centrele comerciale Winmarkt şi Ploieşti Shopping City, Hotel Central, muzee, aer liber, şcoli, alte săli de concert din judeţ şi din ţară.

De asemenea pe durata stagiunii, Filarmonica va organiza simpozioane, masterclass-uri, concerte-lecţie, expoziţii, lansări de carte şi concerte realizate în parteneriat cu alte instituţii de cultură din Prahova şi din ţară. 

Alte detalii şi noutăţi pe site-ul Filarmonicii “Paul Constantinescu “Ploieşti.

http://filarmonicaploiesti.ro/

foto:Filarmonica Ploiesti