Municipiul Ploieşti este gazda Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, ediţia a V-a
Municipiul Ploieşti este gazda Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, ediţia a V-a, eveniment organizat în premieră în ţara noastră.
Primarul Municipiului Ploieşti, domnul Andrei Liviu Volosevici însoţit de viceprimarii municipiului nostru, doamna Magdalena Trofin şi domnul Daniel Nicodim, împreună cu administratorul public al Municipiului Ploieşti, doamna Simona Albu, s-au întâlnit, astăzi, la sediul municipalităţii, cu doamna prof. Daniela Lica, director al Centrului Judeţean de Excelenţă Prahova, organizator al acestei competiţii educaţionale de talie internaţională alături de Societatea de Performanţă şi Excelenţă în Informatică(SEPI).
Cu acest prilej, reprezentanţii Municipiului Ploieşti s-au arătat încântaţi de decizia luată de către organizatorii acestui eveniment, de a desfăşura Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori în oraşul nostru.
În acest context, executivul ploieştean a adresat felicitări pentru această iniţiativă doamnei prof. Daniela Lica, precum şi pentru rezultatele de excepţie obţinute de elevii pregătiţi de domnia sa, în cadrul altor competiţii de acest gen. Totodată, conducerea municipalităţii le-a urat succes participanţilor la acest concurs.
Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori (EJOI) este un eveniment semnificativ, o piatră de temelie, în dezvoltarea elitei industriei IT din statele membre ale Consiliului Europei.
Scopul principal al acestui eveniment educaţional de elită este de a încuraja interesul copiilor pentru informatică şi de a stimula dezvoltarea informatici competiţionale în Europa în ansamblu, precum şi de a recunoaşte tinerele talente din Europa în IT.
Aflată la a cincea ediţie, Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori este organizată în România, la Ploieşti, cu sprijinul autorităţii publice locale. Din cauza situaţiei pandemice, olimpiada se va desfăşura pentru toate cele 30 de ţări participante, în sistem online.
Ţările participante la această ediţie sunt: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Estonia, Franţa, Georgia, Grecia, Ungaria, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveţia, Turcia, Ucraina.
Olimpiada se adresează tinerilor elevi de până în 16 ani, anul acesta la competiţie luând parte 171 de elevi.
Competiţia constă în 2 zile de antrenamente (practice session) şi două zile de probe, fiecare a câte 4 ore.
România va fi reprezentată de 2 echipe de elevi din ţară (8 elevi), selectaţi în urma fazelor judeţene, naţionale şi a barajelor din cadrul Olimpiadei organizate anul acesta de Societatea de Performanţă şi Excelenţă în Informatică (OSEPI).
Pentru monitorizarea probelor se respectă regulile impuse de Comitetul Internaţional, aplicate la Olimpiada Internaţională de Informatică pentru competiţiile desfăşurate în format online: monitorizare ambientală şi înregistrarea ecranelor.
Staff-ul României se va afla la Ploieşti, în perioada 24-28 august 2021, din delegaţie făcând parte elevii concurenţi, alături de profesorii team-leaderi, respectiv echipa organizatoare - membrii comisiilor ştiinţifice, tehnice şi de secretariat.
Festivitatea de deschidere va avea loc pe astăzi, la ora 15.00, la sala de festivităţi a Colegiului Naţional “Ion Luca Caragiale” Ploieşti. 
 
Sursa:Primaria Mun.Ploiesti