Politistii prahoveni si-au adus  aminte de copilarie. Au impartit baloane  in campania EDUCAŢIE RUTIERĂ ÎN RÂNDUL COPIILOR.Foto si video
Activităţi de educaţie rutieră pentru copii au fost organizate sambata  dimineaţă de poliţiştii rutieri, pe Bulevardul Independeţei din municipiul Ploieşti. 
Poliţiştii Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, împreună cu poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară şi poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au desfăşurat în această dimineaţă, începând cu ora 10:00, o activitate de educaţie rutieră dedicată celor mici. 
Poliţiştii le-au prezentat copiilor principalele reguli pe care trebuie să le respecte atunci când se deplasează pe drumurile publice prin prezentarea indicatoarelor rutiere pe planşe foto. 
Totodată s-au jucat cu cei mici prin desene pe asfalt pentru a înţelege mai bine regulile pe care trebuie să le respecte atunci când se deplasează pe drumurile publice. 
Pentru prevenirea implicării copiilor în accidente rutiere, poliţiştii rutieri  recomandă: 
- Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, alegeţi locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, etc.)! 
- Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni! Nu fugiţi pe trecerea de pietoni şi nu traversaţi în timp ce vă aflaţi pe bicicletă. 
- Acolo unde sunt instalate semafoare, aşteptaţi cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi traversaţi numai pe această culoare! Culoarea verde a semaforului arată că se poate traversa în siguranţă, dar şi în acest caz trebuie să vă asiguraţi din ambele sensuri. 
- În intersecţiile unde nu există semafor, traversarea se va face numai pe la colţul străzii, după o atentă asigurare că nu se apropie nicio maşină din ambele sensuri de circulaţie.
 
Sursa:IJP Prahova