Acţiune a poliţiştilor rutieri  pentru verificarea legalităţii efectuării transportului de persoane în regim de taxi şi a transportului alternativ
Acţiune a poliţiştilor rutieri  pentru verificarea legalităţii efectuării transportului de persoane în regim de taxi şi a transportului alternativ
 
În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au acţionat pe drumurile publice din municipiul Ploieşti, context în care au verificat autovehiculele care efectuează transport public de persoane în regim de taxi şi transport alternativ prin intermediul aplicaţiilor electronice.
La activităţi au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. 
Astfel, au fost verificate 79 de autovehicule şi aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.350 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de transport public de persoane în regim taxi/închiriere.
Totodată, poliţiştii au reţinut şi două seturi de plăcuţe de înmatriculare.
 
Astfel de acţiuni se desfăşoară în mod periodic, în scopul asigurării transportului de persoane în condiţii de siguranţă.
 
Reamintim faptul că este interzisă efectuarea unui transport în regim de taxi cu aparatul de taxat defect, cu lampa taxi scoasă din funcţiune sau fără a elibera bonul la finalul cursei.
 
Sursa:IJP Prahova