Ziua pompierului a fost marcată şi la Ploieşti

Miercuri, pe esplanada Sălii Sporturilor “Olimpia “Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova a organizat o expoziţie cu tehnică de luptă şi mijloace de intervenţie din dotare, eveniment prin care a fost marcată “Ziua pompierilor “.

Printre mijloacele de intervenţie au fost: o barcă de salvare, autospeciale cu apa şi spumă, autospeciale de scafandrii, un echipaj SMURD, etc.

Printre reprezentanţii ISU şi invitaţi, au fost Raluca Vasiloaie, purtător de cuvânt al ISU Prahova, şi Viorela Nicolescu Sava – purtător de cuvânt al Şcolii de Subofiţeri Pompieri “Pavel Zăgănescu” Boldeşti-Scăeni.

13 septembrie – o zi memorabilă pentru pompieri.

Anul acesta s-au împlinit 169 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, atunci când 166 de pompieri (căpitan Pavel Zăgănescu) au lupta împotriva a mii de soldaţi otomani.

De atunci până azi, ziua de 13 septembrie este dedicată sacrificiului, curajului şi patriotismului pompierilor militari.

Fitness Nico – demonstraţie de fetno aerobic.

Tot miercuri, în zona patinoarului de la Sala Sporturilor, Fitness Nico a avut o scurtă demonstraţie de fetno aerobic, demonstraţie realizată alături de un grup de copii, care au fost foarte încântaţi.

foto: Cosmin Necula