IJP Prahova. ACŢIUNI ÎN SISTEM INTEGRAT ÎN JUDEŢUL PRAHOVA
 
 
JOI, 12 august a.c., în intervalele orare 7.00 - 9.00 şi 17.00-19.00 poliţiştii prahoveni au desfăşurat acţiuni în sistem integrat, în municipiul Ploieşti şi comuna Bucov.
Totodată aceştia au acţionat şi în intervalul orar 10.00-13.00, împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de poliţie Ialomiţa, pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere pe DN1 B şi DN1 D.
Acţiunile desfăşurate în cursul acestei zile, în care au fost angrenaţi 23 de poliţişti din cadrul structurilor rutiere şi de ordine publică, au avut, în principal, scop preventiv, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică.
În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat peste 50 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 18.555 de lei.
Au fost reţinute 5 permise de conducere, respectiv 3 pentru consumul de alcool, 2 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Exemplu:
Pe DN 1B, în comuna Valea Călugărească, poliţiştii rutieri prahoveni au depistat un bărbat de 71 de ani, din  municipiul Câmpina, care conducea autoturismul, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultat testării fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
In cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. 
În continuare poliţiştii vor acţiona, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte antisociale şi recomandă participanţilor la trafic să respecte normele privind circulaţia pe drumurile publice.