Poliţiştii prahoveni au aplicat 43 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 29.085 de lei, într-o razie rutieră (foto şi video)
Miercuri, 11 august a.c., în intervalele orare 7.00 - 9.00 şi 17.00-19.00 poliţiştii prahoveni au desfăşurat acţiuni în sistem integrat, în municipiul Ploieşti, comuna Blejoi dar şi în staţiile CFR din Corlăteşti, Buda, Buşteni şi Mizil, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică.
 
Acţiunile desfăşurate în cursul acestei zile, în care au fost angrenaţi 40 de poliţişti prahoveni din cadrul structurilor rutiere, de ordine publică şi de la transporturi, au avut, în principal, scop preventiv, în cele patru ore de acţiune fiind verificate modul de respectare a normelor rutiere.
 
În urma abaterilor constatate, în cele patru ore, poliţiştii au aplicat 43 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 29.085 de lei.
 
Au fost reţinute 13 permise de conducere, respectiv două pentru consumul de alcool, 8 pentru nerespectarea regulilor la nivel cu calea ferată şi trei pentru alte abateri.
 
De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
Prevenţia reprezintă capacitatea conducătorului auto de a anticipa situaţiile din trafic şi modul de desfăşurare a acestora.
 
Prevenţia poate fi:
 
Imediată: atunci când se referă la evenimentele ce se produc în timpul conducerii automobilului.
 
De exemplu:
Să se aprindă luminile de întâlnire, ori de câte ori este necesar pentru a putea fi bine văzut de către ceilalţi participanţi la trafic.
Angajarea în depăşire, numai atunci când conducătorul autovehiculului este sigur că manevra poate fi executată în siguranţă.
Reducerea vitezei de deplasare, pentru a putea evita la timp situaţiile apărute în trafic sau la nevoie pentru a opri.
 
Îndepărtată: se referă la raţionamentul conducătorului auto înainte de a pleca la drum, asupra posibilităţii producerii unor evenimente, în vederea prevenirii producerii lor. Recomandându-se pregătirea automobilului şi a conducătorului auto în funcţie de traseul ce urmează a fi parcurs.
 
Sursă: IJP Prahova