CONSUMUL DE ALCOOL LA VOLAN INCOMPATIBIL CU PERMISUL
Vineri noaptea, în intervalul orar 23:00 –2:00, poliţiştii Serviciului Rutier cu sprijinul specialiştilor R.A.R, au acţionat în Municipiul Ploieşti pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor, cât si pe fondul consumului de băuturi alcoolice.
 
Alcoolul afectează reacţiile, încetineşte reflexele, diminuează coordonarea motrică şi îl face pe şofer să subestimeze pericolele reale. Alcoolul este asociat cu un comportament riscant şi, din acest motiv, trebuie eliminat.
 
Acest mesaj a fost transmis celor 124  de conducători auto testaţi cu aparatul etilotest.
 
11 poliţişti au acţionat preventiv în zonele aglomerate cu tineri, din municipiu, obiectivul acestora fiind acela de a le expune riscurile consumului de alcool la volan dar şi a substanţelor cu efect psihoactiv.
 
Au fost sancţionaţi 34 de conducători auto, cei mai mulţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 4 certificate de înmatriculare au fost retrase şi un permis de conducere reţinut. 
 
Valoarea sancţiunilor fiind de 8.120 de lei.
 
TINERII AU FOST INFORMAŢI CU PRIVIRE LA :
 
O alcolemie de până la 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat se sancţionează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 6 luni.
 
Conform legislatiei din Romania, atunci când şoferii sunt prinşi cu o îmbibaţie de alcool egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.
 
Sursa:IJP Prahova