ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR RUTIERI PRAHOVENI.Amenzi de peste 12 800 lei
Miercuri seară, în intervalul orar 18.00-20.00 poliţiştii Serviciului Rutier au organizat o acţiune în judeţul Prahova pe linia de siguranţă rutieră şi cauze generatoare de accidente.
În acest context, 49 de poliţiştii rutieri au atras atenţia tuturor participanţilor la traficul rutier că sunt obligaţi să respecte legislaţia în vigoare şi să adopte un stil de conducere preventiv-reactiv, atât pentru siguranţa lor, cât şi a celor din jur.
În urma controlului a peste 200 de autovehicule, poliţiştii au aplicat 136 de sancţiuni în valoare totală de 39.440 de lei.
Ca măsuri complementare, au fost reţinute 11 permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
În cursul acestei dimineţi, în intervalul 7.00-9.00 s-a acţionat pe DN1, DJ720 şi DJ 101P pentru disciplinizarea conducătorilor auto şi reducerea gradului de victimizare prin producerea de accidente rutiere precum şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc în trafic.
În decursul celor 2 ore, poliţiştii au sancţionat 50 de persoane, cele mai multe la nerespectarea regimului legal de viteză, fiind retrase şi 2 certificate de înmatriculare.
Valoarea amenzilor fiind de 12.880 de lei.
Revenim cu recomandări: 
În condiţii de trafic aglomerat, păstraţi o distanţă de siguranţă, mai mare faţă de autovehiculul care circulă în faţa dumneavoastră.
Circulaţi cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere.
Asiguraţi-vă temeinic înainte de orice schimbare a direcţiei de mers.
Sursa:IJP Prahova