IJP PRAHOVA.PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE  DE CONTRABANDĂ ŞI ÎNŞELĂCIUNE
Marti dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat 3 percheziţii în Municipiul Ploieşti şi 2 într-o comună din Prahova, la domiciliul unor persoane fizice, respectiv la sediile sociale şi secundare ale unor persoane juridice bănuite de comiterea infracţiunii de contrabandă şi a infracţiunii de înşelăciune. 
3 mandate de aducere au fost puse în executare.
Din cercetări a rezultat faptul că, începând cu luna iulie a.c. şi până în prezent, un bărbat şi două femei ar deţine şi ar comercializa, pe raza judeţului Prahova, ţigarete provenite din contrabandă. De asemenea, una dintre persoane este bănuită şi pentru inducerea în eroare a unei societăţi de asigurare, prin prezentarea unor înscrisuri ce conţin informaţii nereale, în vederea  încasării unei poliţe RCA.*
În urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri, 3 telefoane mobile şi cantitatea de 16.840 de ţigarete, fără timbru fiscal aplicat, valoarea acestora fiind de 10.000 de lei.
Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat este de aproximativ 10.000 de lei.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale Prahova şi de suportul tehnic al Brigăzii de Operaţiuni Speciale Ploieşti.
Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.