ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI ÎN SISTEM INTEGRAT (foto-video)
Astăzi, 3 august a.c., în intervalul orar 12:00 – 14:00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova cu sprijinul poliţiştilor Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Dâmboviţa şi Buzău, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au participat la o acţiune comună în judeţul Prahova pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente.
 
La activitate a fost angrenat şi Punctul de Comandă Mobil al I.G.P.R care a asigurat supravegherea aeriană a traficului şi coordonarea eficientă a efectivelor de poliţie rutieră din teren.
În cele 2 ore, poliţiştii au aplicat 210 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 64.540 lei.
Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 24 permise de conducere, din care 11 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 2 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 9 pentru neacordare prioritate pietoni. De asemenea, a fost reţinut şi un certificat de înmatriculare.
În timpul acţiunii, în jurul orei 12.30, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina, au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident cu pagube materiale. Conducătorul auto, un bărbat de 50 de ani, din municipiul Câmpina, în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pentru deplasarea în condiţii de siguranţă, poliţiştii vă recomandă:
Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!
Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!
Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!
Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
 
Sursa:IJP Prahova