POLITIA RUTIERA PRAHOVA A ORGANIZAT O ACŢIUNE DE AMPLOARE PE RAZA JUDEŢULUI. Amenzi in valoare de  aproximativ 58.250 de lei
La data de 31 iulie a.c., în intervalul orar 18:00-21:00,  poliţiştii prahoveni au desfăşurat o acţiune de amploare pe raza întregului judeţ. 
Obiectivul activităţii a vizat atât prevenirea şi combaterea nerespectării regimului legal de viteză, prevenirea şi combaterea încălcării altor prevederi ale legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice cât şi combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor, de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. 
Cu această ocazie, poliţiştii au aplicat 200 de sancţiuni contravenţinale, 85 dintre acestea fiind aplicate pentru conducerea autovehiculelor cu o viteza peste limita legală.  Au reţinut totodată  şi 10 permise de conducere, 3 certificate de înmatriculare şi două seturi de plăcuţe cu numere. 
Valoarea sancţiunilor este de aproximativ 58.250 de lei. 
Pentru deplasarea în condiţii de siguranţă, poliţiştii vă recomandă: 
- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
- Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi de trafic! 
- Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!
- Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
- Folosiţi centura de siguranţă - vă poate salva viaţa în caz de accident!
- Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! 
 
Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri prahoveni acţionează în mod constant, activităţile întreprinse vizând combaterea unor evenimente nefericite.
 
Sursa:IJP Prahova