Acţiune rutiera  ampla in Ploieşti, Câmpina, Vălenii de Munte şi Plopeni.Amenzi de peste 38 000 lei (foto-video)
 
 
DRUMURI MONITORIZATE DE POLIŢIA RUTIERĂ PRAHOVA
 
Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană, şi ţineţi cont de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule. Respectati regimul legal de viteză, în interiorul localităţilor.
 
Acesta a fost principalul mesaj al poliţiştilor rutieri din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţen Prahova, care au demarat în cursul zilei de ieri, 29 iulie a.c, în intervalul orar 18.00-21.00, o acţiune pe linia de siguranţă rutieră şi cauze generatoare de accidente.
 
Acţiunea s-a defăşurat pe principalele artere rutiere din municipiul Ploieşti, Câmpina, Vălenii de Munte şi Plopeni.
 
În acest context, 80 de poliţiştii rutieri au atras atenţia tuturor participanţilor la traficul rutier că sunt obligaţi să respecte legislaţia în vigoare şi să adopte un stil de conducere preventiv-reactiv, atât pentru siguranţa lor, cât şi a celor din jur.
 
În urma controlului a 400 de autovehicule, poliţiştii au aplicat 230 de sancţiuni în valoare totală de 38.520 de lei.
 
Ca măsuri complementare, au fost reţinute 16 permise de conducere şi au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.
 
Poliţiştii Biroului Rutier au oprit în trafic, pe strada Depoului din Ploieşti, un autoturism al cărui conducător auto emana halenă alcoolică.
 
În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice!
 
Video amator:
 
Sursa:IPJ Prahova