Scandal între clanuri la Mizil. 10 bărbaţi au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore
La data de 28 iulie a.c., în jurul orei 13:00, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Gheorghe Doja din oraşul Mizil, poliţiştii oraşului Mizil au observat două grupuri de persoane care aveau un conflict, care ulterior a degenerat, persoanele implicate lovindu-se reciproc cu obiecte contondente.
La faţa locului s-a constituit echipă operativă complexă, formată din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cât şi poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Mizil, conflictul fiind aplanat, persoanele implicate retrăgându-se la domiciliile lor.
De asemenea, din primele date, a reieşit faptul că unul dintre bărbaţi, în timpul conflictului, a folosit o armă neletală, nefiind rănite persoane cu aceasta.
Poliţiştii au pus în executare 8 mandate de percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost conduse la sediul unităţii 20 de persoane, în vederea audierilor. 13 mandate de aducere au fost puse în executare.
În urma percheziţiilor efectuate, la adresele persoanelor bănuite au fost găsite bâte de baseball, crose de golf, răngi metalice, toate fiind ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.
10 bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 56 de ani au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil pentru a se aprecia cu privire la măsurile ce vor fi dispuse în continuare.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de investigaţii Criminale cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei oraşului Mizil, în vederea stabilirii activităţii infracţionale a persoanelor implicate şi lămurirea cauzei sub toate aspectele.
În cauză se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de încăierare, tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz de armă fără drept.
La activităţi au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova şi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ‘’Matei Basarab’’ Ploieşti, dar şi poliţişti din cadrul Servciului de Acţiuni Speciale Prahova.
 
Sursa:IPJ Prahova