Poliţiştii rutieri prahoveni au desfăşurat ieri, 28 iulie a.c., o acţiune de amploare în municipiul Ploieşti şi pe principalele artere rutiere din judeţ
Poliţiştii rutieri prahoveni au desfăşurat ieri, 28 iulie a.c., o acţiune de amploare în municipiul Ploieşti şi pe principalele artere rutiere din judeţ
 
Activitatea a avut ca scop verificarea respectării legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice de către toţi participanţii la trafic, conducători auto, pietoni dar şi biciclişti, precum şi prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
 
În numai trei ore, au fost verificate peste 415 autovehicule, ocazie cu care au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale, 45 dintre ele fiind aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranţă. Valoarea totală a sancţiunilor este de aproximativ 23.000 de lei. 
 
De asemenea, pentru abaterile constatate au fost sancţionaţi 24 de pietoni şi 3 biciclişti.
 
Au fost reţinute 5 permise de conducere: 2 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 2 pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşu a semaforului electric şi 1 pentru neacordea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept. 
 
Poliţiştii au retras şi 4 certificate de înmatriculare, 3 pentru defecţiuni tehnice şi 1 pentru lipsă inspecţiei tehnice periodice.
 
Aceste acţiuni se desfăşoară permanent, atât în municipiu cât şi în judeţ, având ca scop principal menţinerea disciplinei în trafic.
 
Exemplu : 
In cursul acţiunii, poliţiştii Biroului Rutier au oprit în trafic, pe strada Gheorghe Lazăr din Ploieşti, un autoturism care circula din direcţia străzii Mihai Bravu către Bulevardul Independeţei.
 
Întrucât conducătorul auto prezenta un comportament schismatic, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv, indicând prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.
 
RECOMANDĂRI:
-Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!
 
-Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
 
-Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!
 
CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL ŞI SUBSTANŢELE PSIHOACTIVE SUNT INCOMPATIBILE!
 
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive! 
 
Consumul de substanţe psihoactive reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
Sursa:IPJ Prahova