Town Clean Up Day - un eveniment de ecologizare marca Planet Z Romania
 
Planet Z România este o mişcare de protecţie a mediului, care şi-a pus bazele în Ploieşti, iniţial sub numele de Fridays For Future Ploieşti, din iniţiativa unor tineri pasionaţi, pentru a aduce o schimbare în mentalitatea oamenilor faţă de problemele climatice. 
Sâmbătă, 24 Iulie, peste 100 de activişti din cadrul mişcării s-au intalnit pentru un nou eveniment de ecologizare. Evenimentul şi-a impus drept scop ecologizarea zonei centrale a oraşului Ploieşti, acţiunile lor concluzionându-se cu strângerea a peste 60 de saci de deşeuri abandonate şi o îmbunătăţire uşor sesizabilă asupra aspectului oraşului. 
Faţă de acţiunile anterioare, “Town Clean Up Day” îşi propune să creeze o atmosferă chiar mai atractivă pentru tineri, prin invitaţi speciali şi premii.
“Town Clean Up Day” este unul dintre cele mai mari evenimente organizate până acum de tinerii ploieşteni, acesta bucurându-se şi de sprijinul unor companii de renume precum Decathlon şi McDonald’s România. 
Aceştia s-au întâlnit în zona centrală a oraşului, împreună cu ceilalţi activişti ai mişcării, dar şi cu voluntarii care au dorit să se alăture. Ei au ecologizat ariile cele
mai afectate şi au sortat deşeurile, astfel încât cei implicaţi să înveţe importanţa colectării selective şi a efectului pe care implicarea lor îl are asupra obţinerii unui mediu mai curat. 
Însă, programul evenimentului este mult mai complex. În parteneriat cu Institutul Verde, o organizaţie non-guvernamentală de educaţie ecologică, Planet Z România a avut onoarea să anunţe un invitat special - domnul Florin Călinescu. Cunoscutul actor şi-a exprimat dorinţa de a susţine demersurile tinerilor şi a susţinut un discurs la începutul evenimentului în care a abordat subiecte importante precum necesitatea justiţiei climatice. Participanţii au avut ocazia să aibă un contact mult mai apropiat cu Florin Călinescu, un important şi vocal reprezentant al mass-media. 
Sponsorii evenimentului au pregătit şi premii pentru participanţii cei mai activi, dar ceremonia de închidere a venit cu surprize pentru toţi cei înscrişi.
Mişcarea naţională Planet Z România, care reuneşte un număr impresionant de peste 150 de activişti, porneşte cu paşi siguri către o reformă în abordarea schimbărilor climatice. Principalul scop este răspândirea informaţiilor corecte, cu
ajutorul mijloacelor de socializare, care ajung la generaţia tânără mult mai direct şi rapid. În mediul online, pagina de Instagram (@planetzromania) a strâns peste 1100 de urmăritori în timp record, iar postările livrate către urmăritori, reprezintă abordări noi, uşor de înţeles şi agreate de publicul tânăr. Evenimentele fizice sunt o oportunitate ca oamenii să se implice concret în protejarea mediului şi să înveţe mai multe despre ce pot face individual mai departe. 
Planet Z este despre generaţia Z, care deţine instrumentele necesare pentru a impune o schimbare, iar reprezentanţii sunt dispuşi să îşi continue şi să îşi dezvolte acţiunile, cu multă încredere şi entuziasm.
 
Sursa:Comunicat Planet Z