PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURT DIN LOCUINTE
În cursul acestei dimineţi, poliţiştii din cadrul Biroul de Combatere a Furturilor din Locuinţe Ploieşti şi cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova au efectuat 8 percheziţii domiciliare, în cadrul a două dosare penale.
Pentru probarea activităţii infracţionale, 5 dintre acestea au fost efectuate în cartierul Mimiu din Ploieşti, iar celelalte 3 în comuna Crevedia, judeţul Dâmboviţa şi municipiul Bucureşti. 
Poliţiştii au acţionat la domiciliile unor persoane bănuite de furt calificat din societăţi comerciale şi din locuinţe.
Prejudiciul total cauzat este de 15.000 de lei.
6 persoane au fost conduse la unităţile de poliţie în vederea audierilor.
Acţivităţile au fost efectuate cu sprijinul Grupării Mobilă de Jandarmi Matei Basarab Ploieşti şi Serviciului Acţiuni Speciale Dâmboviţa. 
În urma celor 8 percheziţii efectuate astăzi în Municipiile Ploieşti, Bucureşti şi în judeţul Dâmboviţa, poliţiştii au condus la sediile unităţilor de poliţie un număr de 6 persoane în vederea audierilor. 
În fapt, două persoane sunt bănuite că ar fi sustras dintr-o locuinţă, în luna noiembrie 2020, mai multe bunuri personale şi bani, valoarea prejudiciului fiind de 9.000 de lei, iar alte patru sunt bănuite că ar fi sustras dintr-o societate comercială suma de 800 de lei şi aproximativ 300 de pachete de ţigări. 
La acest moment cercetările sunt continuate, efectuându-se verificări pentru probarea activităţii infracţionale a tuturor participanţilor, fără a fi apreciată luarea vreunei măsuri preventive la acest moment.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Sursa:IJP Prahova
Foto cu caracter ilustrativ