Aproape două kg de tutun au fost gasite de politistii prahoveni, intr-un microbuz de pe ruta Ploieşti-Băicoi (video)

Miercuri, in jurul orei 17.00, poliţiştii de la secţia din Păuleşti au gasit  într-un microbuz de pasageri care efectua o cursă Ploieşti-Baicoi.

Potrivit IPJ Prahova, poliţiştii prahoveni au acţionat în urma unei informaţii.
Comunicat IJP Prahova:
În cursul zilei de astăzi, în baza unor date şi informaţii, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie  Păuleşti au oprit pentru control un autovehicul, condus de un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Băicoi, care efectua transport regulat de persoane pe ruta Ploieşti-Băicoi. 
În urma controlului, în portbagajul autovehiculului a fost descoperită o pungă cu o cantitatea de 1,976 kg  materie vegetală cu aspect şi miros specific de tutun, care a fost ridicată în vederea cercetărilor. 
Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru  săvârşirea  infracţiunii prevazute de art. 452 alin. 1 lit. h din Legea 227/2015.
”Nici microbuzele nu mai sunt ceea ce erau odată, pe lângă transportul de persoane, acestea sunt de multe ori sprijin pentru transportul unor  produse suspecte. Asta s-a întâmplat şi în această dimineaţa, când colegii noştri Sever şi Marius din cadrul Postului de Poliţie Păuleşti -Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova au oprit în trafic pentru un control de rutină un microbuz de transport persoane ce efectua curse regulate pe ruta Ploieşti-Plopeni.
După verificarea actelor şoferului şi ale maşinii, colegii noştri au verificat locaşurile  destinate bagajelor, moment în care au identificat o pungă în care se aflau două pachete având greutatea de 2 kg cu tutun. Şoferul microbuzului a declarat că nu ştie cine a pus cele două pachete cu tutun acolo şi că cel mai probabil colegul său care e şi dispecer le-ar fi introdus acolo.
Fapta săvârşită este prevăzută de art. 452, alin. 1 lit. h din Codul fiscal şi constituie infracţiune, ”deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri”.
Cam câte tigarete se pot face din două kilograme de tutun, dacă pentru o singură ţigaretă se folosesc în medie 0.5-0,7g de tutun? Felicitări colegilor noştri care au avut flerul de a verifica şi spaţiul destinat bagajelor şi aşa cum spune reclama, tutunul dăunează grav sănătăţii, ei bine, comercializarea tutunului peste limita admisă dăunează grav şi societăţii în care trăim.”