În săptămâna 5-11 iulie, IJP Prahova a  organizat o acţiune pe linie rutieră
În săptămâna 5-11 iulie a.c., a fost organizată o acţiune pe linie rutieră, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, la care au participat peste 300 de poliţişti  acţionând  pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, în zonele şi pe tronsoanele de drum din judeţ cu risc rutier ridicat.
Acţiunea a avut drept obiective menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. 
În cadrul acţiunii, au fost aplicate aproximativ 1.150 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe fiind aplicate pentru abateri la regimul vitezei, de asemenea au fost reţinute 120 de permise de conducere şi  32 de certificate de înmatriculare. 
În perioada weekend-ului, în intervalele orare 07:00-15:00; 16:00-06:00,  poliţiştii au acţionat cu precădere pentru combaterea nerespectării normelor rutiere de către biciclişti, depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau substanţelor psihoactive, cât şi pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză.  
 
EXEMPLE:
La data de 11 iulie a.c., în jurul orei 02:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat domiciliat în comuna Gura Vadului, judeţ Prahova. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului. 
 
În aceeaşi zi, în jurul orei 21:30, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Bărcăneşti au oprit pentru control un bărbat care circula cu un utilaj agricol, pe DN1 Bărcăneşti. 
În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi condcerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Sursa:Comunicat IJP Prahova