ISU Prahova va  organiza o serie de activităţi cu ocazia Zilei Informării Preventive – MARŢI 13
 
Cu prilejul sărbătoririi Zilei Informării Preventive – MARŢI 13, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova organizează o serie de activităţi.
Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a alăturat iniţiativei derulate la nivel european, stabilind ca în fiecare zi de marţi 13, să fie organizată “Ziua Informării Preventive”. Desfăşurate sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile ce au loc în această zi urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situaţii de urgenţă şi familiarizarea acestora cu regulile de comportare menite a le proteja viaţa şi bunurile.
Având în vedere contextul actual, în perioada următoare, acţiunile inspectoratului pentru situaţii de urgenţă vor urmări să atragă atenţia, în special, în scopul prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2, precum şi pe celelalte tipuri de riscuri (incendii/cutremure).
Totodată, în zonele cu public numeros, respectiv în mall-uri, supermarketuri şi localităţi vor fi organizate puncte de informare, ocazie cu care vor fi puse la dispoziţia cetăţenilor broşuri, pliante, afişe şi alte materiale informative privind reguli şi măsuri de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.
În cadrul activităţilor organizate la nivelul municipiului Ploieşti şi al localităţilor Câmpina, Blejoi şi Vălenii de Munte vor fi aduse la cunoştinţa populaţiei informaţii despre măsurile de protecţie a răspândirii noului coronavirus, măsurile de pregătire a locuinţei în caz de cutremur, măsurile privind pregătirea individuală şi a familiei pentru a face faţă unui seism, precum şi comportamentul care trebuie adoptat pe durata şi după producerea acestuia. Totodată, vor fi organizate activităţi de informare în localităţile în care s-au înregistrat multe victime şi/sau situaţii de urgenţă în ultima perioadă şi în care comunităţile sunt vulnerabile în faţa manifestării tipurilor de riscuri identificate.
Demersul nostru este orientat spre această latură de informare şi educare a populaţiei, astfel încât prin măsurile întreprinse să creştem cât de mult posibil şansele de supravieţuire, să transmitem mesajul corect, în aşa fel încât, populaţia să fie pregătită.  
 
Sursa:Comunicat ISU Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ