Şapte persoane au fost aduse la audieri la sediul DIICOT Ploieşti, într-un dosar de trafic de minori şi proxenetism
Comunicat IJP Prahova
 
 
 
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, au pus în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară, astăzi,  7 iulie, în judeţul Ialomiţa, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de minori şi proxenetism. 7 mandate de aducere au fost puse în aplicare.
Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada februarie-iulie 2021, persoanele bănuite ar fi racolat mai multe femei, în vederea exploatării sexuale, urmărind obţinerea de foloase materiale. 
Acestea şi-ar fi oferit serviciile sexuale în municipiile Ploieşti şi Constanţa. De asemenea, în activitate, pe fondul unor promisiuni de consolidare a unei relaţii afective şi asigurarea unui trai mai bun, unul dintre bărbaţi ar fi implicat şi o minoră. 
Persoanele implicate au fost conduse la sediul unităţii de parchet, în vederea audierii şi documentării activităţii infracţionale, urmând a fi dispuse măsuri legale.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti.
Suportul activităţilor a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, iar în activităţile desfăşurate au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa.
 
Foto cu caracter ilustrativ/Agerpres.ro