Acţiune de ecologizare pe malurile râului Teleajen, organizată de Ploieşti Shopping City

Pe 26 iunie, Ploieşti Shopping City a organizat o acţiune de ecologizare şi responsabilizare a comunităţii locale în faţa problemelor actuale de mediu. Astfel, centrul comercial a ecologizat malurile râului Teleajen în zona Bucov, strângând o cantitate de 600 kg deşeuri colectate selectiv (plastic, sticlă, metal, deşeu menajer). Deşeurile au fost colectate cu ajutorul a 24 de voluntari, iar ulterior acestea au fost preluate de centrele locale de reciclare autorizate. Acţiunea face parte din proiectul „Natura unui MULŢUMESC”, şi s-a desfăşurat în parteneriat cu asociaţia Let’s Do It, Romania, cu sprijinul Carrefour Ploieşti Shopping City şi Kiss FM.

Natura unui MULŢUMESC!

Proiectul “Natura unui MULŢUMESC” răspunde pilonului de sustenabilitate al companiei şi este adresat atât clienţilor, cât şi retailerilor din centrul comercial. În prima etapă a proiectului, lansată in ianuarie 2021, s-au instalat la interiorul şi la exteriorul centrului comercial Ploieşti Shopping City, recipiente de colectare selectivă compartimentate după tipul deşeurilor: hârtie şi carton, plastic, metal, deşeu menajer.

Finalizarea sistemului de colectare selectivă din food court reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului. Astfel, în zonele de servire a mesei din food court Ploieşti Shopping City au fost instalate recipiente speciale de colectare selectivă a deşeurilor menajere şi a plasticului. Totodată, echipe dedicate de curăţenie vor ajuta la responsabilizarea clienţilor prin preluarea tăvilor cu resturi de alimente şi ambalaje, si prin sortarea ulterioară a acestora.

#ResponsiblyTogether

Toate proiectele de responsabilitate socială ale Ploieşti Shopping City sunt comunicate sub platforma #ResponsiblyTogether (Responsabili, Împreună). Responsabili, Împreună reprezintă angajamentul Ploieşti Shopping City de a susţine activ nevoile sociale locale, prin iniţiative din domeniul educaţiei, comunităţii şi protecţiei mediului.

Mai multe detalii şi informaţii despre proiectul “Natura unui MULTUMESC” pe https://www.ploiestishoppingcity.ro/stiri/ploiesti-shopping-city-lanseaza-campania-natura-unui-multumesc-prima-initiativa-care-incurajeaza-colectarea-selectiva-intr-un-centru-comercial-din-ploiesti/, pagina de Instagram şi pe pagina de Facebook.