”Împreună pentru Otilia”. Targ caritabil la Ploiesti, pentru o fetita in varsta de 3 ani
 
Cazul Otiliei, fetiţa de doar trei şi jumătate care luptă să trăiască, a atras mulţi oameni cu suflet mare, gata să fie pentru ea „îngeri” a căror misiune este aceea de a face magia şi incredibilul să se întâmple. Otilia nu ştie, de acolo, de pe patul de spital din Franţa, unde este internată şi supusă chinuitoarelor şedinţe de chimioterapie, câte suflete bune se mobilizează pentru a o ajuta. Şi asta doar fiindcă o vor înapoi acasă. Veselă, sănătoasă şi, poate, pe viitor, fără nicio amintire a bolii cumplite ce îi macină acum trupul fragil. Sunt sutele de oameni ce au răspuns la unison „DA”, în numele micuţei, la întrebarea pe care Paul, tatăl Otiliei, o pune mereu şi mereu, încă de când unicul său copil a început dureroasele cure de chimioterapie:  „Îmi vor lipsi cârlionţii tăi, dar nu-i aşa că o să îi ai din nou?”
Otilia Maria este minunea de doar 3 ani şi jumătate, plină de viaţă, cu o copilărie fericită până acum nici două luni, când totul s-a spulberat. Micuţa a început, din senin, să aibă probleme de respiraţie… Astm a fost diagnosticul iniţial, după care a urmat lovitura cruntă pentru cei doi părinţi, Paul şi Mirela: formaţiune tumorală care acoperă întreaga cutie toracică şi care are o greutate de 2 kilograme. O tumoră extrem de agresivă întâlnită îndeosebi la persoane trecute de 60 de ani. O tumoră care, din cauza localizării, o împiedica pe fetiţă  să tragă în piept, la propriu, aerul curat al copilăriei.
Părinţii, disperaţi, au ajuns cu ea în Franţa, la clinica Gustave Roussy. În ţară li s-a spus că trebuie să aştepte zile bune pentru a primi rezultatul la biopsie, urmat de tratament.
„Nu puteam să risc să îmi moară copilul  în braţe. Am luat-o pe semnătură şi am plecat cu ea spre Paris”, ne povestea, cu lacrimi în ochi, tatăl Otiliei Maria. Se întâmpla chiar în Săptămâna Mare…
 
TARG CARITABIL IN CENTRUL PLOIESTIULUI
 
Un grup de ploiesteni se vor mobiliza in organizarea unui TARG CARITABIL  PENTRU MICUTA OTILIA.
 
In perioada  10 şi 11 iulie a.c. va avea loc ,la Ploiesti,  în parcul „Toma Socolescu”  , un  targ caritabil pentru strangerea de fonduri care ii pot da o sansa la viata micuteti Otilia.
Un ONG local impreuna cu un grup de mamici din Ploiesti  au demarat,  o actiune de  donaţii constând în hăinuţe, cărţi, jucării, dar şi aparatură electrocasnică, toate vor fi puse la vanzare, in timpul evenimentului.
„Am fost impresionaţi de drama acestui copil. Am vrut şi vrem să facem tot ce ne stă în putere pentru a contribui financiar la tratamentul extrem de costisitor pe care Otilia îl urmează în Franţa. Nu vrem decât să o vedem din nou la joacă, bucurându-se de o copilărie normală şi frumoasă. Sute de oameni din toată ţara au donat pentru această cauză, iar noi nu putem decât să le mulţumim în numele Otiliei Maria”, a declarat pentru observatorulph.ro,  Viviana Georgescu, organizatorul târgului.
Toţi banii strânşi vor fi donati  în contul lui Paul Oncescu, tatăl Otiliei. 
La acest eveniment sunt organizate ateliere de creatie pentru copii.
Vor intretine atmosfera: Trupa de Dans ER DANCE, Scoala de dans si Teatrul ”DyaFun”, Scoala de dans HAPPY DANCE ART, Teatrul Ancuta, Magicianul Victor Dorobantu, Love Dance School.
Atelierele  de creaţie vor susţinute de către JoyKids Ploieşti (Mihaela Cristina Dumitraşcu) şi ateliere terapeutice pentru copii ”Emoţii în culori”- psiholog Andra Nicoleta-Patulea. 
Parteneri: 
Primăria Municipiului Ploieşti, S.G.U Ploieşti,  Vată pe Băţ la Piticul Şugubăţ, Lucky Wedding Agency, Mihai&Ariana- Producţie publicitară, Stadionul Petrolul (spaţiu oferit de Dragoş Machiţescu-Consilier local), Salon de înfrumuseţare ”Marigold” Ploieşti, Tutti Caffe, My Pocket Planner App, Alexandra Drăgoi Hairdresser.
Organizatorii strang in continuare donatii.
Cei care doresc sa ajute cu donatii pot apela:
Mădălina (zona Nord -0721562232)
Viviana (centru,Bucuresti -0726434560)
Raluca (zona Nord -0761234052)
Ana (Malu Roşu - 0737657687)
Florentina (Valea Călugărească - 0799359550)
Victoria (Floreşti, Băicoi - 0720616742)
Iulia (Brebu, Câmpina -0724166462)
Gabriela (zona Sud -0737434411) 
Mai multe despre acest targ pe pagina de Facebook ”Târg caritabil pentru micuţa Otilia”
Conturi pentru donaţii:
Titular Oncescu Paul
RO28BTRL04501203S89584XX -RON
RO03BTRL04504203S89584XX- EURO
Foto:facebook