La Constanta vor avea loc lucrările Conferinţei ”Arbitrajul – justiţie rapidă şi confidenţială

 

Avem deosebita onoare de a vă invita să participaţi la lucrările Conferinţei ”Arbitrajul – justiţie rapidă şi confidenţială!”, organizată de către Asociaţia de Arbitraj Instituţionalizat (A.A.I.) în data de 08 septembrie 2017, începând cu ora 14.00, în Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Constanţa.

Evenimentul face parte din cadrul manifestării dedicate ”Zilelor Arbitrajului Instituţionalizat”, prilejuite de împlinirea a trei ani de la deschiderea activităţii Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat.

Tema conferinţei prezintă interes pentru specialiştii din domeniul juridic, justiţiabili şi pentru reprezentanţii instituţiilor publice centrale şi locale, întrucât  poate fi o alternativă reală la instanţa clasică de judecată, care aduce  multiple beneficii statului român  şi parţilor implicate într-un litigiu.

Cu această ocazie, lectorii vor  aborda subiecte de interes teoretic şi practic pendinte arbitrajului, precum: arbitrajul instituţionalizat versus instanţa statală de judecată; dreptul reclamantului de a alege calea de soluţionare a litigiului; arbitrabilitatea litigiilor privitoare la asigurări; interdependenţa dintre profesia de arbitru şi alte profesii juridice; probele în procedura arbitrală; punerea în executare a hotărârilor arbitrale.

În speranţa că evenimentul prezintă interes pentru dumneavoastră,  vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie şi vă transmitem alăturat invitaţia la Conferinţa ”Arbitrajul – justiţie rapidă şi confidenţială!”.