Un elev al Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu“ din Boldeşti-Scăeni,a absolvit cu nota 10
 299 de tineri, elevi ai Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu“ din Boldeşti-Scăeni, au depus, vineri,  Jurământul de credinţă în faţa profesorilor şi oficialităţilor judeţene. La ceremonie a luat parte şi domnul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Cristian Apostol. 
În rândul tinerilor, emoţionaţi de moment, dar animaţi de dorinţa de a lucra într-un domeniu sigur din punct de vedere profesional şi finaciar, în care vor fi salvatori de vieţi, l-am găsit şi pe prahoveanul Ionuţ Adrian Savu. 
 Originar din Vălenii de Munte, Ionuţ are doar 20 de ani, dar a plecat pe acest drum cu multe gânduri, planuri şi dorinţa de a face bine. Poate şi cu o oarecare doză de inconştienţă, specifică tinereţii. Teoretic, ştie ce presupune activitatea de pompier, dar, practic, urmează s-o descopere. Primul impact cu victimele incendiilor, accidentelor rutiere sau calamităţilor naturale îl va avea, cel mai sigur, în stagiul de pregătire pe care-l va derula la o unitate de pompieri, pe tot parcursul verii. Iniţial, după finalizarea liceului, Ionuţ se îndreptase spre o facultate cu profil economic. Nu s-a regăsit şi a considerat că nu are rost să piardă vremea cu ceva care nu-l împlinea. Şi-a dorit ceva mult mai antrenant, ceva în care să aibă şi satisfacţia muncii şi, astfel, şi-a amintit că visul copilăriei sale era să fie pompier. 
 La examenul de admitere de la Boldeşti a dat peste o concurenţă mare, în primă fază fiind şase candidaţi pentru un loc. A luat cu brio toate probele, iar proba scrisă a trecut-o cu nota 10.  
Va absolvi această şcoală în februarie 2022! Chiar dacă va încheia studiile aşa cum le-a început, cu nota maximă, Ionuţ ştie că recompensele cele mai frumoase sunt cele care vor veni pe parcursul activităţii. Îşi doreşte să fie omul potrivit la locul potrivit! 
Atât lui, cât şi celorlalţi viitori salvatori le urăm mult succes! 
 
Sursa:Consiliul Judetean Prahova