Comunicat RAR.Ample acţiuni de control în trafic în 6 judeţe
 
Activităţile dedicate siguranţei în trafic au continuat în ultimele zile în mai multe regiuni din ţară. Registrul Auto Român a suplimentat numărul de echipaje de Control Tehnic în Trafic în judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Prahova şi Buzău cu scopul de a identifica autovehiculele care, prin deficienţele tehnice pe care le au, ar putea pune în pericol siguranţa traficului.
 
În zilele de 8 şi 9 iunie 2021, în timpul controalelor efectuate împreună cu poliţiştii rutieri, au fost verificate în trafic 407 autovehicule. Dintre acestea, 225 prezentau deficienţe majore şi/sau periculoase, iar 28 de autovehicule au fost încadrate în categoria “pericol iminent de accident”. În plus, 17,98% prezentau neconformităţi în ceea ce priveşte emisiile poluante, iar 12 maşini au fost identificate cu ITP expirat sau anulat. 
 
Pentru Registrul Auto Român a fost şi rămâne o prioritate menţinerea stării tehnice corespunzătoare a autovehiculelor, motiv pentru care vă recomandăm să nu ignoraţi eventualele defecţiuni ale acestora şi să vă adresaţi unui service autorizat pentru a vă păstra autovehiculul în parametri de siguranţă. 
 
Vă reamintim că talonul reţinut în trafic de poliţiştii rutieri poate fi redobândit în urma unei reinspectări tehnice care va certifica remedierea defecţiunilor constatate anterior. Demersul este posibil la orice reprezentanţă a Registrului Auto Român.