Primăria Municipiului Ploieşti şi Garnizoana Ploieşti organizează o serie de manifestări prilejuite de “Ziua Eroilor”
 
Primăria Municipiului Ploieşti şi Garnizoana Ploieşti organizează o serie de manifestări prilejuite de “Ziua Eroilor”, joi, 10 iunie 2021.
Astfel, comemorarea eroilor în municipiul nostru va debuta cu o acţiune ce se va desfăşura la Monumentul Eroilor din incinta Cimitirului militar “Bolovani”, începând cu ora 10.00. În contextul acestei manifestări se va intona Imnul naţional al României, se va oficia un serviciu religios de pomenire a eroilor neamului, se vor susţine alocuţiuni de către oficialităţi şi se vor depune coroane şi jerbe de flori la monument.
În cursul aceleiaşi zile, simultan, începând cu ora 12.00, se vor desfăşura activităţi dedicate “Zilei Eroilor” la Catedrala “Înălţarea Domnului” – Monumentul Eroilor – din Şoseaua Vestului, precum şi la Catedrala “Sfântul Ioan Botezătorul” din Piaţa Eroilor.
La aceste două manifestări vor participa oficialităţi locale şi judeţene, precum şi cadre militare.
Debutul acţiunilor va include salutul Drapelului de luptă şi intonarea Imnului naţional al României.
Totodată, în memoria eroilor neamului, se vor trage clopotele în toate lăcaşele de cult din municipiul Ploieşti.
Ulterior, se va oficia şi un scurt serviciu religios de pomenire a eroilor neamului. Reprezentanţii municipiului Ploieşti şi ai judeţului Prahova vor susţine alocuţiuni, iar în finalul activităţilor vor depune jerbe şi coroane de flori în memoria eroilor ţării noastre.
 
Sursa:Primaria Ploiesti 
 
Foto cu caracter ilustrativ